Samen de wereld mooier

Steeds vaker zijn de trieste gevolgen zichtbaar van het feit dat de mens, de natuur/onze mooie aarde, vervuild door o.a. het gebruik van onnatuurlijke chemische/giftige stoffen en het creëren van enorme afvalbergen door het gebruik van niet of nauwelijks verteerbare verpakkingsmaterialen.

De natuur is de dupe, ze heeft er niet om gevraagd en kan het niet oplossen.

Zelf probeer ik, zoveel als mogelijk, bewust te leven. Strandjutten doe ik al geruime tijd. Het mes snijdt wat mij betreft aan twee kanten; ik geniet van “ons” mooie strand en geef het iets terug door het bewust te ontdoen van materialen die er niet thuishoren.

Door middel van “EducaSea” educatie en/of excursies probeer ik op een toegankelijke manier het bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van de natuur te vergroten, het is in ons aller belang.

Er zijn meerdere mooie kleinschalige en toch hele sterke initiatieven. Hieronder doe ik wat persoonlijke suggesties…

Website: Jutters Katwijk + Facebook: Jutters Katwijk
Website: Straatjutters Katwijk
Website: Coast Busters + Facebook: Coast Busters
Facebook: Jutters Noordwijk
Website: Daniël Siepman + Facebook: Daniël Siepman + Instagram: Daniël Siepman + Twitter: Daniël Siepman (Promotor van duurzaamheid)
Website: Onder water in Leiden + Facebook: Onder water in Leiden

Samen de wereld mooier! Ik ga ervoor!