Over mij


Ik ben Marleen van den Berg, oprichter van EducaSea, juteducatie en jutexcursies.

Onder de naam CreaSea startte ik begin 2018 met het maken van jutsieraden (neem ook gerust eens een kijkje op die website) en toen ik halverwege 2018 startte met het geven van juteducatie-lessen deed ik dat ook onder die naam.
Inmiddels zijn mijn lessen veelgevraagd en heb ik besloten ze onder een andere naam voort te zetten; EducaSea. Via EducaSea verzorg ik juteducatie-lessen op basisscholen en bso’s in en rondom Katwijk, Noordwijk en Wassenaar en strand/straatjut-excursies op het strand van Katwijk, Noordwijk of Wassenaar of in de omgeving van de school.

Mijn juteducaties en jutexcursies zijn een persoonlijk en onafhankelijk eigen initiatief en dat biedt interessante voordelen:
Het is voor mij mogelijk mijn lessen aan te passen aan verschillende leeftijdsgroepen;
Ik kan ze laten aansluiten op een eventueel school-thema/project;
Ze kunnen op een door de school gewenst moment plaatsvinden, het is maar net wanneer het in het programma past gedurende het schooljaar;
Afhankelijk van nieuwsberichten ga ik ook in op actualiteiten waardoor mijn verhaal altijd “up to date” is.

Mijn jut-ervaring begon bij Jutters Katwijk. Toen de vraag vanuit een basisschool kwam om mee te mogen jutten, bedacht ik dat het handig zou zijn om vooraf een educatieles te geven. Ik bundelde mijn jut-ervaring met overige kennis en materialen en maakte er een leuke en leerzame les van.
Het bleek een succes! De interactie met de kinderen is heel erg leuk!
Inmiddels vele educaties en excursies verder kom ik op herhaling bij scholen terug en krijg ik er nieuwe aanmeldingen bij, ook van bso’s.
Al doende krijg ik weer nieuwe ideeen voor aanvullingen, mijn lessen blijven daardoor in beweging.

Heb je vragen en/of opmerkingen, idee├źn enz…, stuur me dan gerust een berichtje.

Een creatieve jutgroet, Marleen.